Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Voorstel N-VA voor re-integratie langdurig zieke werknemers zit juist qua principe, maar niet qua uitwerking

Qua principe zit het tegenvoorstel van N-VA voor de re-integratieplannen van langdurig zieke werknemers op de arbeidsmarkt volgens NSZ goed in mekaar. Werkgevers en werknemers die hun best doen in het re-integratietraject worden beloond, terwijl er enkel sancties volgen voor werkgevers en werknemers die geen inspanningen leveren. “Dat is billijk”, vindt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Wel mag het niet leiden tot extra administratieve rompslomp voor werkgevers. Het is en blijft de werknemer die, eens hij medisch geschikt wordt geacht, de eerste stap tot re-integratie moet zetten.” NSZ vindt wel dat ondernemingen tot en met 50 werknemers vrijgesteld moeten worden van die regeling en niet slechts ondernemingen tot en met 10 werknemers.

Langdurig zieken die opnieuw aan het werk kunnen, maar dat weigeren, verliezen een deel van hun uitkering. Werkgevers die weigeren mee te werken aan het re-integratietraject van langdurig zieke werknemers zullen gedurende 6 maanden 10 procent van de ziekte-uitkering van hun zieke werknemer moeten betalen. Maar werkgevers en werknemers die wel hun best doen in dit re-integratietraject, zullen niet bestraft worden. Dat is in een notendop het tegenvoorstel dat N-VA lanceert in de hele discussie om langdurig zieken sneller aan het werk te krijgen. “Met dit principe kunnen we leven”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Al blijft het wel essentieel dat de administratieve rompslomp voor werkgevers niet toeneemt, dat hij niet om de zoveel tijd moet nagaan of zijn zieke werknemer opnieuw klaar is om aan de slag te gaan, maar dat die laatste het voortouw neemt wanneer hij medisch geschikt geacht wordt om het werk te hervatten.”

In het voorstel van N-VA worden kmo’s die tot en met 10 voltijdse werknemers in dienst hebben vrijgesteld van eventuele sancties in verband met deze re-integratieverplichtingen. Dat is ruim onvoldoende, vindt NSZ. De ondernemersorganisatie pleit voor een vrijstelling voor kmo’s die tot en met 50 voltijdse werknemers in dienst hebben, zoals overigens ook voorgesteld door Open VLD, maar die vrijstelling moet sowieso in de wet gebetonneerd staan. In ieder geval heeft het volgens de NSZ totaal geen zin om kleine ondernemingen op te zadelen met dergelijke hoge boetes.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer