Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Verlengen steunmaatregelen aanslagen getuigt van gezond verstand

Verlengen steunmaatregelen aanslagen getuigt van gezond verstand

NSZ is tevreden dat de federale regering de steunmaatregelen voor bedrijven en zelfstandigen die ze nam na de aanslagen van 22 maart met drie maanden verlengt. De aanslagen liggen ondertussen zes maanden achter ons, maar voor bepaalde ondernemingen en bepaalde sectoren, vooral in en rond Brussel, is er nog steeds sprake van een blijvende impact.

Na de aanslagen van 22 maart in Brussels Airport en het metrostation Maalbeek daalden de inkomsten van bepaalde sectoren stevig, terwijl hun vaste uitgaven (bijdragen, personeel, btw) bleven doorlopen. De task force, waarin NSZ zetelde, stelde eind april een aantal maatregelen voor waarop de federale regering inging. Zo werd in Brussel en Vlaams-Brabant de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingevoerd, terwijl bedrijven uit andere provincies ook soepeler gebruik konden maken van die economische werkloosheid. Verder besliste men in april ook om coulanter met laattijdige betalingen en intresten bij het betalen van sociale bijdragen, RSZ en btw om te gaan.

De federale regering meldt vandaag dat die steunmaatregelen met zes maanden verlengd zullen worden. Een beslissing die NSZ toejuicht. De ondernemersorganisatie krijgt nog steeds heel wat ongeruste ondernemers uit het Brusselse aan de lijn die als gevolg van de aanslagen hun omzet zien kelderen. Het gaat dan vooral om handelaars en horecazaakvoerders.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer