Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Vakbondsbetoging: vakbonden zouden ondernemerslogica erg goed kunnen gebruiken

Voor de vierde keer op twee jaar tijd betogen de vakbonden vandaag tegen het beleid van de federale regering. “Nochtans halen zulke betogingen niets uit, want de regering verandert haar beleid niet”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Het brengt met andere woorden niets op. In die zin zijn ondernemers een pak slimmer, want indien een bepaald product niets opbrengt, wordt het al snel aan de kant geschoven.” Volgens NSZ kunnen werknemers en werkgevers nu het best zij aan zij verder werken aan het nog steeds broos economisch herstel.

De vakbondsbetoging van vandaag is volgens NSZ een maat voor niets. De federale regering houdt voet bij stuk en zet de nodige sanering verder. Andere opties zijn er niet met een tekort van 4,2 miljoen euro. Deze vierde nationale betoging zal dus weinig uithalen, maar ondertussen worden heel wat werknemers, die eigenlijk verdedigd zouden moeten worden door de vakbonden, gepest en gegijzeld door een zwaar verstoorde dienstverlening bij De Lijn en de MIVB.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Vakbonden stoten zich blijkbaar graag vaak aan dezelfde steen. Operaties die geen wezenlijk verschil maken, zoals deze betoging, worden toch herhaald. Misschien moeten de vakbonden eens kijken naar de ondernemerswereld. Daar worden onsuccesvolle en onrendabele recepten meteen opgeborgen. Die ondernemerslogica zouden de vakbonden in ons land zeer goed kunnen gebruiken.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer