Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Uplace: na zoveelste afwijzing kan Vlaamse regering enkel stekker uittrekken

Uplace: na zoveelste afwijzing kan Vlaamse regering enkel stekker uittrekken

NSZ is tevreden dat de Raad van State het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van Uplace vernietigt. Volgens de ondernemersorganisatie toont deze zoveelste uitspraak aan dat er maar één juiste beslissing is: Uplace helemaal afvoeren. “Het is duidelijk dat er geen juridische onderbouw is voor Uplace, dat niemand er eigenlijk op zit te wachten en dat er totaal geen draagvlak is in de Vlaamse samenleving voor dit megalomaan project”, stelt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Uplace is nu meer dan ooit een verhaal van willen, maar niet kunnen.”

NSZ is van oordeel dat de Vlaamse regering dit arrest van de Raad van State niet zomaar naast zich kan neerleggen. Het is bovendien al zeer bijzonder dat zo’n project, dat de hele tijd juridisch wordt teruggefloten, zoveel kansen heeft gekregen. Die tijd en energie had de Vlaamse regering veel beter in de opwaardering van de kleinhandel in de centra en dorpskernen van Vlaamse steden en gemeenten gestoken. Alle kleinhandelaars in Vlaanderen samen zorgen immers voor pakken meer tewerkstelling en welvaart dan dat Uplace zou doen.

Volgens NSZ dringt slechts één beslissing zich op: Uplace afvoeren. De Vlaamse regering, met meerderheidspartijen die in dit dossier al niet op dezelfde lijn zitten, moet deze soap nog dit jaar afronden en in 2018 echt werk maken van een kernversterkend beleid voor de handel in Vlaanderen. “Er is niets mis mee om op genomen beslissingen terug te komen, wanneer deze beslissingen van meet af aan al slecht waren”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Vijf minuten politieke moed volstaan.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer