Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Uplace light blijft even schadelijk voor detailhandel in Vlaams-Brabant en Brussel

Uplace light blijft even schadelijk voor detailhandel in Vlaams-Brabant en Brussel

Ook een Uplace met 10 procent minder winkeloppervlakte kan voor NSZ helemaal niet door de beugel. “Mocht de Vlaamse regering evenveel tijd en energie steken in de kleinhandel dan in Uplace, zou de detailhandel in Vlaanderen nogal floreren”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Een draagvlak voor dit megalomaan project ontbreekt nog steeds en daarom is er maar één juiste beslissing: Uplace afvoeren.”

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) wil Uplace redden door te opteren voor een Uplace light met in totaal één derde minder oppervlakte en 10 procent minder winkelruimte. NSZ, altijd al een tegenstander geweest van dit buitenproportioneel complex, vindt ook deze light-variant schadelijk voor de kleinhandel in Vlaams-Brabant en Brussel. “Dit is nu al de zoveelste reanimatiepoging. Het is duidelijk dat het dossier Uplace langs alle kanten rammelt. Tijd om de stekker er definitief uit te trekken”, meent Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Mocht de Vlaamse regering evenveel tijd en energie steken in de lokale kleinhandel in Vlaanderen zou die er vandaag volgens NSZ een stuk beter aan toe zijn. Daarom raadt de ondernemersorganisatie de Vlaamse regering aan om naar Europese voorbeelden te kijken. Steden als Milaan, Barcelona, Berlijn of Kopenhagen bijvoorbeeld kiezen systematisch voor een gezonde mix van klein- en groothandel, waarbij alle winkels ingebed zitten in het centrum en niet op één of andere kunstmatige plek buiten de stad. Dat maakt die steden een pak aantrekkelijker, leef- en winkelvriendelijk en veilig.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer