Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Uplace: laat de kat met negen levens nu eindelijk inslapen

Uplace: laat de kat met negen levens nu eindelijk inslapen

NSZ is tevreden dat de Raad van State de nieuwe milieuvergunning voor Uplace schorst. In 2014 vernietigde de Raad van State de oorspronkelijke milieuvergunning van dit megalomaan shoppingcomplex al, maar vorig jaar kende de Vlaamse regering een nieuwe milieuvergunning toe. “Dit is nu al de zoveelste juridische interventie. Het is duidelijk dat het dossier Uplace langs alle kanten rammelt. Tijd om de stekker er definitief uit te trekken”, meent Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Uplace is een kat met negen levens. Telkens een vergunning in het verleden werd geschorst of vernietigd, kreeg dit buitensporig winkelcomplex waar niemand op zit te wachten opnieuw de nodige steun van de Vlaamse regering. “Je zal maar kleinhandelaar zijn in Vlaanderen en merken dat de centrumrechtse regering Bourgeois enkel rijdt voor de grote spelers in de retailmarkt”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Mocht de Vlaamse regering evenveel tijd en energie steken in de lokale kleinhandel in Vlaanderen zou die er vandaag een stuk beter aan toe zijn. De Vlaamse regering mag dan wel de mond vol hebben van kernversterkend beleid, maar tussen haar woorden en daden gaapt een gigantische kloof.”

Deze zoveelste juridische tegenkanting betekent volgens NSZ dat Uplace definitief moet worden afgevoerd. Er is ook geen draagvlak voor Uplace. Zelfstandigenorganisaties, mobiliteitsorganisaties, milieuverenigingen en een pak lokale besturen (Vilvoorde, Leuven en Mechelen om de grootste te noemen) willen er onder geen beding van weten. Gezien de vele problemen met de vergunningen vindt NSZ het dan ook niet meer dan raadzaam om de stekker definitief uit Uplace te trekken.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer