Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Uniek emailadres voor ondernemingen zal impuls geven aan e-facturatie

Uniek emailadres voor ondernemingen zal impuls geven aan e-facturatie

Federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo wil ervoor zorgen dat alle bedrijven eind 2016 een officieel en uniek emailadres hebben. Dat emailadres heeft dan een wettelijke waarde, te vergelijken met de maatschappelijke zetel van de onderneming. “Uitstekend”, reageert NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws, “want zo’n officieel emailadres zal een boost geven aan elektronische facturatie en andere digitale toepassingen en dus de papierwinkel in ondernemingen reduceren.”

Ten laatste tegen eind 2016 wil minister De Croo ervoor zorgen dat alle ondernemingen in ons land een uniek en officieel emailadres hebben met een wettelijke waarde. Op die manier heeft een email naar dat adres dezelfde juridische waarde als een brief naar de maatschappelijke zetel. NSZ is enthousiast over dit plan omdat het de deuren voor digitalisering verder openzet. Op sommige vlakken kunnen er dan efficiëntiewinsten geboekt worden en sowieso zal het aantal paperassen afnemen.

De ondernemersorganisatie is er van overtuigd dat een officieel emailadres vooral een impuls zal geven aan elektronische facturatie. Uit cijfers van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging uit 2014 blijkt immers dat eenmanszaken en kleine ondernemingen (met 1 tot 49 werknemers) het nog niet begrepen hebben op elektronische facturatie. Nauwelijks 7 procent van de eenmanszaken verstuurt facturen via digitale weg, terwijl nog niet eens een kwart van de kleine ondernemingen voor e-facturatie kiest. “Er heerst nog een zekere scepsis, maar met een officieel emailadres zal dat wantrouwen wegebben”, beseft NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer