Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Uitbreiding rouwverlof kan als er in andere verloven gesneden wordt

De Sp.a stelt voor om het rouwverlof uit te breiden van drie naar tien dagen, maar die extra verlofdagen niet door de werkgever te laten betalen, maar wel  door het Riziv. NSZ is daar op zich niet tegen omdat een rouwperiode sowieso niet evident is, maar vraagt in ruil wel om dan in andere verloven, zoals tijdskrediet of ouderschapsverlof, te snijden. Het kan voor de ondernemersorganisatie immers niet de bedoeling zijn om het totaal aantal verloven nog op te drijven, te meer omdat die voor micro-ondernemingen en kmo’s niet gemakkelijk op te vangen zijn.

Als het van oppositiepartij Sp.a afhangt, wordt het rouwverlof binnenkort uitgebreid van drie naar tien dagen. Die zeven extra dagen zouden in hun voorstel wel worden betaald door het Riziv en dus niet door de werkgever. NSZ is niet tegen zo’n uitbreiding gekant, ook al bleek uit onderzoek dat nagenoeg alle micro-ondernemingen en kmo’s (96 procent) hun werknemers nu al in de praktijk de mogelijkheid geven om de wettelijke drie dagen aan te vullen met betaald of onbetaald verlof, zelfs wanneer die verloven op dat moment qua arbeidsorganisatie niet goed uitkomen. Het toont aan dat er sowieso een menselijke reflex heerst bij het verlies van een dierbare. Menselijk leed laat ondernemers niet onberoerd en zij zullen er alles aan doen om een geschikte oplossing uit te werken voor hun werknemer.

Indien het rouwverlof daadwerkelijk uitgebreid wordt tot tien dagen, vraagt NSZ wel dat er gesneden wordt in andere verloven, zoals tijdskrediet of ouderschapsverlof. Het is voor de ondernemersorganisatie primordiaal dat het totaal aantal thematische verloven niet stijgt en dat werken verder aangemoedigd wordt. Dat lukt niet wanneer men het aantal thematische verloven blijft uitbreiden. Bovendien belemmeren zulke verloven dikwijls ook de arbeidsorganisatie in kleine ondernemingen, zeker wanneer ze deeltijds worden opgenomen. Gevolg is dat de zaakvoerder en de medewerkers dan een tandje moeten bijsteken wanneer één van hun collega’s zo’n verlof opneemt.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer