Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Tevreden over bijkomende lastenverlaging voor eerste aanwervingen

NSZ reageert enthousiast op de bijkomende lastenverlagingen die vanaf 1 januari 2017 ingaan voor de aanwerving van een derde, vierde, vijfde of zesde werknemer. “Daarmee zorgen ministers Borsus en De Block ervoor dat de loonlasten voor kleine ondernemingen opnieuw stevig dalen”, beseft NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Die maatregel kan ondernemers die nu nog twijfelen over een extra aanwerving helemaal over de streep trekken.”

Begin dit jaar maakte de federale regering onder impuls van minister voor Zelfstandigen en Kmo’s Willy Borsus (MR) en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) de eerste aanwervingen al fors goedkoper en vanaf 2017 wordt daar nog een schep bovenop gedaan voor de derde tot zesde aanwerving. De bestaande lastenverlaging wordt nu bijkomend verminderd met 1050 euro per kwartaal en dat gedurende de eerste twee jaren.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Ministers Borsus en De Block begrijpen maar al te goed dat loonlastenverlagingen bij de kleine ondernemingen zullen leiden tot meer jobs. Wie als ondernemer nu nog twijfelt over een derde, vierde, vijfde of zesde aanwerving, zal door die versterkte doelgroepvermindering sneller overtuigd worden om alsnog een extra medewerker in dienst te nemen. Het spreekt voor zich dat deze maatregel ook goed is voor de werkgelegenheid in ons land.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer