Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Sterke daling aantal onthaalouders verwondert NSZ en UnieKO niet: enkel financiële herwaardering kan soelaas bieden

Sterke daling aantal onthaalouders verwondert NSZ en UnieKO niet: enkel financiële herwaardering kan soelaas bieden

Sinds 2011 gaven al meer dan 3500 onthaalouders er de brui aan in Vlaanderen. Dat verwondert ondernemersorganisatie NSZ en de bij haar aangesloten beroepsvereniging voor de kinderopvang UnieKO helemaal niet. Onderzoek dat UnieKO in 2012 voerde, gaf aan dat nagenoeg de helft van de zelfstandige onthaalouders van plan was om te stoppen binnen de vijf jaar. Die voorspelling blijkt nu ook realiteit te zijn. “Onthaalouders, waarvan de meeste vrouw zijn, willen een waardig en gewaarborgd inkomen en dat is nu niet het geval”, reageren Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, en Dany Depreitere, voorzitter van UnieKO. “Enkel een financiële waardering zal zelfstandige onthaalouders en onthaalouders in spe motiveren om kinderopvang te organiseren en uit te voeren.”

Het aantal onthaalouders in Vlaanderen is in vrije val. Vorig jaar waren er een kleine 6000 onthaalouders actief in Vlaanderen en dat zijn er 3500 minder dan in 2011. Op het vlak van onthaalouders zijn er twee soorten, namelijk onthaalouders die aangesloten zijn bij een dienst (5218 in totaal) en die niet onder het zelfstandigenstatuut ressorteren en zelfstandige onthaalouders (zo’n 600 in totaal) die wel werken onder het zelfstandigenstatuut. Een proefproject moet nu uitzoeken of de onthaalouders aangesloten bij een dienst kunnen overstappen naar een werknemersstatuut, maar zowel NSZ als UnieKO stellen zich de vraag wie deze overstap zal betalen, want daar is een pak geld mee gemoeid.

Tegelijkertijd pleiten beide organisaties voor een financiële opwaardering van de zelfstandige onthaalouders. Zij hebben recht op een waardig en gewaarborgd inkomen en ook recht op pensioen. Een zelfstandige onthaalouder werkt hoofdzakelijk als zelfstandige in bijberoep en bouwt dus ook geen sociale rechten op. Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ, en Dany Depreitere, voorzitter van UnieKO: “Zij werken gemakkelijk 50 uren per week onder een grote verantwoordelijkheid, maar bouwen geen sociale rechten op. Dat is echt niet meer van deze tijd. Tegelijkertijd moeten de zelfstandige onthaalouders steeds meer administratieve lasten torsen en worden de voorwaarden steeds strenger. Een pas afgestudeerde zal echt niet meer voor dit beroep kiezen.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer