Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Solden starten met status quo

Solden starten met status quo

De wintersolden kenden een matige start. Gemiddeld realiseerde de modedetailhandel een gelijkaardige omzet als de eerste soldendag van vorig jaar, die toen op een zaterdag viel en goed was voor een forse omzetstijging (+6 procent). Uit onderzoek dat NSZ voor de solden afnam, bleek dat slechts één derde van de kleding- en schoenenwinkels zich aan betere solden verwacht dan vorig jaar. Dat is opvallend weinig, maar heeft voor een groot stuk te maken met het slechte najaar dat ze achter de rug hebben. De laatste jaren verliepen de solden bovendien doorgaans weinig succesvol.

De eerste dag van de wintersolden verliep eerder matig voor de modedetailhandel. Uit een telefonische rondvraag bij 236 kleding- en schoenwinkels blijkt dat hun omzet status quo gebleven is ten opzichte van de eerste soldendag van 2016, die toen op een zaterdag viel, doorgaans een topdag om de koopjes mee te starten, en goed was voor een omzetstijging met 6 procent.

Door de slechte verkoop dit najaar heeft 63 procent van de nog meer in stock in vergelijking met vorig jaar bij het begin van de winterkoopjes. 19 procent heeft op dit moment even veel items in de rekken liggen dan vorig jaar. Dat is slecht nieuws voor de handelaar, maar goed nieuws voor de consumenten die uit een uitgebreider gamma aan gesoldeerde kledingstukken of schoenen zal kunnen kiezen. Opmerkelijk is wel dat slechts 35 procent van de modedetailhandelaars verwacht om het tijdens deze soldenperiode beter te doen dan tijdens de vorige wintersolden. 38 procent van de ondervraagde modedetailhandelaars gaat dan weer uit van slechtere solden, terwijl 27 uitgaat van een status-quo.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer