Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Solden over halfweg en teleurstellend voor kleding- en schoenenwinkels

Solden over halfweg en teleurstellend voor kleding- en schoenenwinkels

De zomersolden zijn nu goed twee weken ver en verliepen tot nog toe weinig rooskleurig voor de modedetailhandelaars. Hun omzet mag zich dan wel gemiddeld op hetzelfde niveau bevinden als vorig jaar na twee weken zomerkoopjes, toch is dat een teleurstellend resultaat. Ten eerste omdat de zomersolden in 2015 afsloten met een gemiddeld omzetverlies van 6 procent, maar ook omdat dit voorjaar maar voor 16 procent van de modedetailzaken goed verliep. Consumenten moeten dan ook niet twijfelen: ook tijdens de twee komende weken blijft het aantal afgeprijsde kleren en schoenen erg omvangrijk.

Ten opzichte van de zomersolden van vorig jaar boekt de modedetailhandel een status-quo na goed twee weken. Dat blijkt uit een enquête van NSZ waaraan 264 schoenen- en kledingwinkels hebben deelgenomen. Daarmee doet de sector het iets over halfweg wel een beetje beter dan na het eerste soldenweekend, toen er een gemiddelde omzetdaling met twee procent werd opgetekend. “Daar zitten die enkele zomerse dagen voor een groot stuk tussen”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “En het toont ook aan dat een week rustig zomerweer wonderen zou kunnen doen voor de verkoop van de afgeprijsde stukken. Deze week oogt op dat vlak veelbelovend.” 

Consumenten kunnen ondertussen door die status-quo qua verkoop nog steeds kiezen in goedgevulde rekken. Zeker nu de tweede helft van de solden is aangebroken en de kortingspercentages van gemiddeld 50 procent hun opwachting maken, is dat voor hen mooi meegenomen. Voor de handelaars zelf is een goede verkoop gedurende de twee laatste weken van juli simpelweg een must om het slechte voor jaar goed te maken, maar ook om niet met een overtollige stock aan zomerkleren en -schoenen aan het nieuwe seizoen te beginnen.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer