Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Snoeien in aftrekbaarheid beroepskosten: enkel wanneer vennootschapsbelasting daalt

Snoeien in aftrekbaarheid beroepskosten: enkel wanneer vennootschapsbelasting daalt

CD&V wil de aftrek van beroepskosten door bedrijfsleiders met een managementvennootschap sterk inperken. “Als er gesnoeid wordt in de aftrekbaarheid van beroepskosten, dan moeten de vrijgekomen middelen integraal gaan naar de verlaging van de vennootschapsbelasting”, reageert NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws op de plannen van de Vlaamse christendemocraten. “Want als er nu vooral gezocht wordt naar de minst belaste weg heeft dat enkel en alleen te maken met de veel te hoge belastingtarieven in ons land.”

Als het van de CD&V afhangt, wordt er een rem gezet op de aftrek van beroepskosten door zaakvoerders met een managementvennootschap. Dat doen ze naar aanleiding van een uitspraak van Cassatie dat eigenaars van vennootschappen ook beroepskosten mogen inbrengen die geen verband houden met het doel of de werking van die vennootschap. “Door de veel te hoge personen- en vennootschapsbelasting in dit land kan je moeilijk verwijten dat mensen kiezen voor de minst belaste weg, zolang die 100 procent legaal is natuurlijk”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Daarom is het voor de ondernemersorganisatie duidelijk dat, indien er gesnoeid wordt in de aftrekbaarheid van beroepskosten voor bedrijfsleiders met een managementvennootschap, die vrijgekomen middelen integraal moeten gaan naar het verlagen van de vennootschapsbelasting. Op die manier kan de vennootschapsbelasting al voor een stuk naar het Europees gemiddelde teruggebracht worden.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer