Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Reactie van de vakbonden op de aankondiging van strengere controles op tijdskrediet is hallucinant

NSZ is tevreden met het voorstel dat strengere controles op het tijdskrediet voorziet. Anderhalve maand geleden kaartte NSZ het stijgend aantal opnemers van tijdskrediet aan. Vorig jaar nam immers het aantal gebruikers van tijdskrediet toe met 6,5 procent. Zowel tijdskrediet zonder motief als met motief blijven succes kennen. Daarom vroeg NSZ om tijdskrediet zonder motief af te schaffen en strenger tijdskrediet met motief te controleren om misbruiken eruit te halen. NSZ is tevreden dat met het  voorstel gedeeltelijk op de eis wordt ingegaan en tijdskrediet met motief riskeert strenger te worden gecontroleerd. Het feit dat de vakbonden woedend reageren betekent dat controle effectief vele miljoenen euro’s kan opleveren en dus moet het voorstel bij de opmaak van de begrotingscontrole weerhouden worden, aldus NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

Anderhalve maand geleden kaartte NSZ aan dat er nooit zoveel werknemers tijdskrediet opnamen als in 2015. Volgens de cijfers van de RVA nam vorig jaar het aantal opnemers van tijdskrediet met 6,5 procent toe tegenover 2014. Voor het eerst sinds 2009 was de stijging van het aantal werknemers met tijdskrediet zo spectaculair. Nochtans moet een werknemer die tijdskrediet wil opnemen sinds september 2012 rekening houden met strengere anciënniteits-, leeftijds-, en loopbaanvereisten en een kortere maximumduur. “Die verstrenging blijkt weinig uit te halen”, stelde NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws vast.  De organisatie stelde daarom voor “om de niet-noodzakelijke vormen van tijdskrediet, lees tijdskrediet zonder motief af te schaffen”. Want al wordt er in principe sinds 1 januari 2015 geen uitkering meer toegekend bij tijdskrediet zonder motief, zijn er nog steeds werknemers die nog snel voor de verstrenging een aanvraag hebben ingediend om die uitkering te krijgen. Bovendien brengt dit extra rompslomp mee voor de werkgever.

Komt er nog bij dat door het wegvallen van de uitkering bij tijdskrediet zonder motief, meer werknemers trachten gebruik en soms misbruik te maken van het tijdskrediet met motief.  Het motief kan zijn: de opvoeding van een kind onder de 8 jaar, het verlenen van palliatieve zorgen, het verzorgen van een zwaar ziek familielid of een gehandicapt kind of het volgen van een erkende opleiding. NSZ begrijpt dat er soms nood is aan tijdskrediet met motief maar dan moeten de redenen meer worden gecontroleerd om de misbruiken eruit te halen.

Het feit dat de vakbonden woedend redeneren vindt NSZ hallucinant. Het voorstel verandert niets aan de regels, ze stelt enkel een strengere controle voor. Als de vakbonden daar tegen zijn moet dit ongetwijfeld inhouden dat er buiten de lijntjes wordt gekleurd, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws en moet het voorstel in de zoektocht naar extra euro’s zeker doorgevoerd worden.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer