Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Problemen witte kassa: controles ‘on hold’ plaatsen + geen extra kosten voor horecazaak, eist NSZ

Volgens de FOD Financiën zijn er technische problemen met ruim 12.000 witte kassa’s, meer bepaald bij de opslagcapaciteit ervan. Onvoorstelbaar, reageert NSZ. De ondernemersorganisatie eist dat controles uitgesteld worden tot alle problemen van de baan zijn en dat de kosten voor vervanging van de defecte software helemaal niet voor de rekening van de horeca-zaakvoerder zijn. Bovendien moet ook nagegaan worden bij horecazaken die wel al een boete hebben gekregen of die boete niet het gevolg was van dat technisch probleem.

NSZ reageert onthutst op de problemen die bij maar liefst 12.000 witte kassa’s in de horeca opduiken. Financiën maakte vandaag bekend dat dit het geval is en dat de verdeler de defecte software in de opslagcapaciteit zal vervangen. Sowieso eist NSZ dat deze vervanging de horecazaken geen eurocent kost. De aanschaf van een witte kassa was voor heel wat horecazaken al een dure operatie, nu nog extra kosten aanrekenen voor een defecte werking zou helemaal van het goede te veel zijn.

Volgens NSZ moeten de controles op het gebruik van de witte kassa ook opgeschort worden zolang alle problemen met de witte kassa niet van de baan zijn. Tegelijk wil de ondernemersorganisatie ook dat Financiën nagaat dat horecazaken, die al een boete van 1500 euro kregen, die boete niet kregen als gevolg van die defecte software.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer