Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Plannen verlaging vennootschapsbelasting ontmoedigen ondernemers

De aankondiging van de verlaging van de vennootschapsbelasting zou als muziek in de oren moeten klinken van de vele BVBA’s en NV’s in ons land, zegt NSZ. Maar sinds de plannen gelekt zijn, horen we alleen maar verontruste ondernemers. Zij vrezen dat wat ze met de ene hand winnen, terug zullen moeten geven onder de vorm van schrapping van allerhande eenvoudige aftrekposten, een meerwaardebelasting en een verhoging van de roerende voorheffing. Deze regering zal nog eens goed moeten nadenken vooraleer zo’n belangrijke hervorming invoert. Zoniet zal het ondernemingsvertrouwen die nu al op een laag peil staat nog verder een deuk krijgen, aldus NSZ. NSZ treedt VBO bij: liever een kleinere belastingverlaging dan de invoering van meerwaardebelasting en een verhoging van de roerende voorheffing.

NSZ is al langer vragende partij om de vennootschapsbelasting te verlagen. Maar het opbod van allerhande maatregelen om die verlaging te compenseren, verontrust de ondernemers. Vooral de piste van de  meerwaardebelasting en de verhoging van de roerende voorheffing werken zeer ontmoedigend bij de ondernemers. Als de regering dit doorzet zou dit wel eens voor een pak ondernemers de spreekwoordelijke druppel kunnen zijn.

Uit de vele telefoons die NSZ daaromtrent de afgelopen dagen heeft gekregen, blijkt maar een remedie om het ondernemersvertrouwen op te krikken en de ondernemerszin aan te wakkeren. Schaf de fiscale aftrekposten die vallen onder de fiscale spitstechnologie af, en behoudt eenvoudige aftrekposten zoals restaurantbezoek, bedrijfswagen, … Vervolgens snoei in allerhande overheidsuitgaven. Deze vrijgemaakte middelen moeten de belastingverlaging financieren. Indien de regering toch een meerwaardebelasting zou overwegen of een verhoging van de roerende voorheffing, dan zal dit heel wat ondernemers ontmoedigen. Waarom wil de regering steeds ondernemers die door hard labeur een zaak hebben opgebouwd nog eens zwaar belasten indien ze hun bedrijf willen verkopen? , aldus nog NSZ

Bovendien beweert deze regering op te komen voor de ondernemers. Maar deze regering blaast warm en koud tegelijkertijd. Aan de ene kant heeft deze regering de mond vol over het aanmoedigen van het ondernemerschap maar aan de andere kant blijven ze in de zakken zitten van zij die het meest werken en het meest bijdragen aan deze maatschappij, aldus NSZ. Het wordt tijd dat elke regeringspartij openlijk kleur bekent, aldus nog NSZ.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer