Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Opnieuw ernstige problemen bij aangiftes personenbelasting: oplossing dringend nodig ofwel bijkomend uitstel

Er doen zich opnieuw zware problemen voor met Tax-on-web, de applicatie die voor de aangifte van de personenbelasting gebruikt wordt. Boekhouders hadden oorspronkelijk tot morgen, donderdag 26 oktober, de tijd om de aangiftes voor de personenbelasting van hun klanten in te dienen, maar kregen hiervoor uitstel tot 31 oktober nadat ondernemersorganisatie NSZ en de bij haar aangesloten boekhouderorganisatie KVABB hierom omwille van herhaaldelijke problemen hadden gevraagd bij minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Sinds gisterenavond krijgen beide organisaties wederom tal van klachten binnen omdat de mandatenlijst in tax-on-web verdwenen is en tax-on-web niet beschikbaar is. Met een mandaat geeft een klant een boekhouder de volmacht dat die zijn aangifte mag indienen. Indien de problemen vandaag niet van de baan zijn, eisen NSZ en KVABB opnieuw bijkomend uitstel.

Nadat NSZ en KVABB eerder deze week al het nodige uitstel hadden gekregen wegens problemen met Tax-on-Web bij cijferprofessionals om de aangiftes van de personenbelasting te kunnen indienen, doet er zich sinds gisterenavond opnieuw ernstige hinder voor bij diezelfde applicatie. Om een aangifte te kunnen indienen van een klant, beschikt een boekhouder over een elektronisch mandaat, maar sinds gisterenavond krijgen de boekhouders bij het inloggen het bericht dat ze geen mandaat hebben, terwijl ze dat uiteraard wel hebben. Gevolg is dat boekhouders nu helemaal niets meer kunnen doen om de personenbelasting van hun klanten in te dienen.

Indien het probleem vandaag niet is opgelost, eisen NSZ en KVABB bijkomend uitstel, want dan is het oorspronkelijke uitstel van 26 naar 31 oktober een maat voor niets geworden. Na het zoveelste technisch probleem dringen beide organisaties er bij minister van Financiën Van Overtveldt nogmaals op aan om te investeren in betere en krachtigere technologie die zulke fouten en problemen onmogelijk maakt.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer