Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Oorzaak burn-out niet eenzijdig bij werk leggen

Oorzaak burn-out niet eenzijdig bij werk leggen

Het hoog aantal burn-outs bij dertigers en veertigers toont volgens NSZ duidelijk aan dat burn-out moeilijk eenzijdig te wijten is aan het werk. Veel andere factoren spelen ook mee bij een burn-out, zo geeft onderzoek van Securex ook aan. Dertigers en veertigers nemen op privévlak heel wat hooi op hun vork, willen via hun smartphone de hele tijd bereikbaar en aanwezig zijn op sociale netwerken en combineren dat met een job. Burn-out is dus vaak het gevolg van privégedrag en het is dan ook niet logisch dat er plannen zijn om een deel van de arbeidsongeschiktheid te laten betalen door de werkgever. “Toch mogen we die langdurig zieke werknemers zeker niet aan de zijkant laten staan”, vindt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Daarom is het positief dat er vandaag re-integratiemaatregelen opgestart worden voor langdurig zieken.”

Onderzoek van HR-dienstverlener en NSZ-partner Securex toont aan dat het aantal werknemers tussen de 30 en 40 jaar oud dat langdurig ziek is met maar liefst één vijfde is toegenomen op één jaar tijd. Vooral de toename van het aantal burn-outs bij deze groep is spectaculair. Ook veertigers blijken daar in stijgende mate gevoelig voor. Volgens Securex heeft die explosie aan burn-outs bij dertigers en veertigers te maken met de werkdruk, maar ook met een pak privéfactoren, zoals het krijgen van kinderen, het (ver)bouwen van huis en een druk sociaal leven.

Die analyse treedt NSZ bij. Het is te gemakkelijk om burn-out te reduceren tot een gevolg van de job die iemand uitoefent. “Heel wat mensen proppen hun privéleven vol met van alles en nog wat, bouwen te weinig rustmomenten in en slapen te weinig. Dat is sowieso nefast voor de fysieke en mentale gezondheid”, weet NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Dertigers behoren tot de FOMO-generatie (Fear of Missing Out), willen constant bereikbaar en online zijn via de sociale netwerken. Iedereen doet natuurlijk wat hij of zij wil, maar het heeft geen zin om de oorzaak van een burn-out te verengen tot professionele factoren.”

De ondernemersorganisatie heeft dan ook twijfels bij het voornemen van federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om van burn-out een beroepsgerelateerde ziekte te maken, al blijft het wel een goede zaak dat ze er geen beroepsziekte van wil maken. De oorzaak van een burn-out heeft immers vaak met privégedrag te maken. Het is dan ook onlogisch dat de werkgever voor een deel van de kosten bij arbeidsongeschiktheid zou moeten opdraaien. Het belangrijkste blijft echter om die langdurig zieke dertigers en veertigers terug aan het werk te krijgen. In die zin zijn de re-integratiemaatregelen die vandaag en volgend jaar van start gaan, zoals de geleidelijke herneming van het werk met behoud van de ziekte-uitkering, nuttig.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer