Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Onzin om artsen à la Tripadvisor te evalueren

Onzin om artsen à la Tripadvisor te evalueren

Via de website Wisdoc kunnen nu ook patiënten hun arts evalueren en aanbevelen. Ondernemersorganisatie NSZ vindt een dergelijk platform totaal onzinnig. Dergelijke evaluaties kunnen, hoewel registratie verplicht is, onder een valse naam gebeuren, wat de deur wagenwijd openzet voor misbruiken. Misnoegde (ex)-patiënten kunnen zo hun gal spuwen. Het is met andere woorden geen objectieve bron van informatie, net zoals tal van andere reviewwebsites die vooral teren op de reacties van ontevredenen.

Wisdoc is een pas gelanceerde evaluatiewebsite die mensen toelaat om artsen te beoordelen. Volgens NSZ is zo’n website daarvoor niet het geschikte kanaal. Hoewel registratie verplicht is om een arts te kunnen beoordelen, is dat ook perfect mogelijk onder een valse naam. Dat die werkwijze de deur openzet voor misnoegde (ex)-patiënten spreekt voor zich.

“Zolang zulke beoordelingen anoniem blijven, zullen dergelijke sites nooit objectief zijn”, weet NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Indien vooral ontevredenen hun stem zullen laten horen, is dat platform niet representatief en kan het bovendien ernstige schade toebrengen aan een arts met een lage score.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer