Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

NSZ zeer tevreden dat Grondwettelijk Hof geen graten ziet in flexi-jobs

NSZ is bijzonder tevreden dat het Grondwettelijk Hof de wetgeving over de flexi-jobs niet vernietigt. Daardoor is het voor eens en altijd mogelijk om in de horeca met flexi-jobbers te werken. Bovendien zet deze uitspraak de deur ook wagenwijd open voor het toepassen van flexi-jobs in de handel, één van de vele, beloofde maatregelen uit het zomerakkoord. Dat vanaf volgend jaar ook gepensioneerden een flexi-job zouden kunnen uitoefenen, vindt de ondernemersorganisatie eveneens positief. “In de horeca en de handel, sectoren die afhankelijk zijn van piekmomenten, is het nog altijd niet evident om tijdelijke werknemers te vinden die gedurende een paar uren kunnen depanneren”, weet Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Het Grondwettelijk Hof trekt de rechtsgeldigheid van flexi-jobs helemaal niet in twijfel, zo blijkt na de uitspraak van vandaag. Daardoor hebben flexi-jobs in de horeca nu een solide juridische basis en dat vindt NSZ maar goed ook. De flexi-jobs in de horeca zijn een regelrecht succes (zo’n 28.000 mensen en 7300 horecazaken maken er gebruik van) en worden ook erg geapprecieerd door de sector. Bovendien heeft de federale regering nu ook totaal geen excuus meer om die flexi-jobs niet in te voeren in de handel. Dat beloofde de regering in het zomerakkoord en deze uitbreiding zou ingaan op 1 januari 2018. Daar moet nu meer dan ooit werk van gemaakt worden, vindt NSZ.

De federale regering wil dat, naast werknemers die elders al 4/5de werken, vanaf volgend jaar ook gepensioneerden een flexi-job kunnen uitoefenen. Ook die maatregel is de ondernemersorganisatie genegen omdat de horeca en handel het nog steeds moeilijk hebben om mensen te vinden die tijdens bepaalde piekmomenten enkele uren kunnen inspringen. “Nu het Grondwettelijk Hof zich heeft uitgesproken over de flexi-jobs vragen we vooral dat deze jobs niet langer ter discussie worden gesteld. Voor bepaalde sectoren, zoals de handel en de horeca, is deze formule immers een noodzaak”, besluit NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer