Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

NSZ steunt Kris Peeters om e-commercesector verder te professionaliseren

NSZ steunt Kris Peeters om e-commercesector verder te professionaliseren

Uit onderzoek dat federaal minister van Economie Kris Peeters (CD&V) liet uitvoeren blijkt dat 9 op de 10 webwinkels op administratief vlak niet in orde zijn. Die overtredingen gebeuren zeker niet te kwader trouw, maar omdat de precontractuele informatie die online moet aangegeven worden onvoldoende gekend is. Om webwinkels een betere kennis mee te geven over de vele precontractuele verplichtingen zet NSZ mee haar schouders onder de betere kennisoverdracht die minister Peeters voorstelt.

Federaal minister van Economie Kris Peeters liet onderzoek uitvoeren om na te gaan of voornamelijk kleine webwinkels op administratief vlak en qua precontractuele informatie die verplicht aangegeven moet worden online in orde zijn. Uit het onderzoek blijkt dat 9 op de 10 niet helemaal in regel zijn. Aangezien er ruim 350 webwinkels werden onderzocht en er uiteindelijk slechts 6 Pv’s werden uitgedeeld, blijkt duidelijk dat de handelaars dat niet te kwader trouw doen. Zij kennen de vele regels onvoldoende.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Daarom werkt NSZ met veel plezier mee aan de het voorstel dat minister Peeters lanceert om aan betere kennisoverdracht te doen naar de handelaars. Iedereen heeft baat bij de juiste informatie die moet worden meegeven in een webwinkel: de handelaar omdat die zo veel meer vertrouwen inboezemt, maar ook de consument die liever webwinkelt in een winkel die hem alle nodige informatie meegeeft. Zo is het essentieel dat de consument  geïnformeerd wordt over het herroepingsrecht, de garantie en de totaalprijs. Beter kennis over de verplichtingen als de handelaar online actief is, zal de e-commercesector in ons land verder professionaliseren en dus slagkrachtiger maken.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer