Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

NSZ is gratuite beschuldigingen ACV over burn-out grondig beu

NSZ is gratuite beschuldigingen ACV over burn-out grondig beu

Het is niet omdat er volgens de christelijke vakbond ACV amper gecontroleerd wordt of bedrijven preventiemaatregelen nemen tegen burn-out dat bedrijven niet daadwerkelijk zouden optreden tegen burn-out. “Van flitspalen is ook niet geweten of ze wel werken of niet en toch zal haast iedereen zich aan de reglementaire snelheid houden in de buurt van zo’n flitspaal”, vergelijkt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Daarenboven hamert de ondernemersorganisatie ook nog eens op het feit dat een burn-out vaak ook (louter) met privéredenen te maken heeft.

Vakbond ACV klaagt aan dat de overheid te weinig controleert of bedrijven wel voldoende maatregelen nemen tegen burn-out, iets wat sinds een aantal jaren wettelijk verplicht is. Dat er volgens ACV te weinig controles zijn, is ten eerste niet de fout van de bedrijven, maar bovendien is het niet omdat er te weinig controles zouden zijn, aldus de vakbond, dat de wetgeving niet nageleefd zou worden. “Of denkt de vakbond dat een micro-onderneming of een kmo het leuk vindt dat hun werknemers te pas en te onpas uitvallen met een burn-out?”, reageert Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

De ondernemersorganisatie is de gratuite beschuldigingen van de christelijke vakbond grondig beu. De werkgever wordt door het ACV steevast als enige boosdoener aangestipt wanneer het om burn-out van een werknemer gaat. Die beschuldiging houdt totaal geen steek, want een burn-out wordt vaak ook, of zelfs helemaal, veroorzaakt door privéomstandigheden. En toch krijgt de werkgever steeds de zwarte piet toebedeeld. “In plaats van de werkgever keer op keer te schofferen, zou het ACV veel beter samen met de werkgevers inzoomen op deze ziekte en nagaan wat er kan verbeteren aan het beleid om het aantal burn-outs in te dijken”, aldus nog NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer