Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

NSZ en KVABB vragen uitstel aangiftetermijn personenbelasting omwille van technische problemen

Boekhouders hebben tot donderdag 26 oktober de tijd om de aangiftes voor de personenbelasting van hun klanten in te dienen, maar de laatste waren er ernstige problemen met Tax-on-web, de applicatie die voor deze aangiftes gebruikt moet worden. NSZ en de bij haar aangesloten boekhouderorganisatie KVABB vragen daarom aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om de aangiftetermijn hiervoor te verlengen tot en met 31 oktober. Beide organisaties roepen de minister ook op om eindelijk werk te maken van een betere technologische performantie, want zeker op piekmomenten werken die applicaties amper of zeer traag.

Wie zijn aangifte voor de personenbelasting laat invullen door een boekhouder, heeft de tijd om die in te dienen tot en met donderdag 26 oktober. NSZ en KVABB kregen de afgelopen dagen heel wat klachten van boekhouders dat de Tax-on-web-applicatie, waarmee deze aangifte moet gebeuren, niet werkt of bijzonder langzaam werkt. Cijferprofessionals verliezen op die manier kostbare tijd en daarom vragen NSZ en KVABB om de aangiftetermijn te verlengen tot en met 31 oktober 2017. Dat is volgens beide organisaties nodig om alle aangiftes correct door te voeren.

NSZ en KVABB vragen minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) eveneens om de technische capaciteit van de applicaties waarmee cijferberoepen moeten werken bij te sturen en uit te breiden. Zeker op piekmomenten werken die applicaties allesbehalve naar behoren. Van de overheid mogen ondernemers toch wel een feilloze dienstverlening verwachten, maar dat blijkt nu eens te meer niet het geval.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer