Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

NSZ en Horeca Brussel over de impact van het wegvallen van Euro 2020 in Brussel

In de eerste plaats stellen NSZ en Horeca Brussel vast dat ons land naast een nieuw, nationaal voetbalstadion heeft gegrepen, terwijl daar wel nood aan is. Een renovatie van het Koning Boudewijnstation dringt zich nu dan ook dringend op, dat is de meest redelijke oplossing. Beide organisaties signaleren ook dat de directe en indirecte economische impact van het wegvallen van de vier wedstrijden in Brussel tijdens Euro 2020 beslist niet min is. Eerste schattingen gaan uit van een direct verlies van 80 miljoen euro en dat enkel voor de horeca en de handel.

Naast deze directe impact is er ook sprake van een indirecte impact, namelijk het wegvallen van extra jobs in diverse sectoren, zoals bouw, veiligheid, communicatie en zo meer. Dat alles is volgens NSZ en Horeca Brussel te wijten aan politieke obstructies op gewestelijk en gemeentelijk vlak en dergelijke ‘spelletjes’ maken grote projecten, die eigenlijk regio-overschrijdend zijn, onmogelijk.

Nog volgens NSZ en Horeca Brussel missen Brussel en ons land door het wegvallen van Brussel als speelstad tijdens Euro 2020 een groot stuk internationale zichtbaarheid die nochtans nodig is voor de geloofwaardigheid en het toeristisch imago van ons land en haar hoofdstad. Ondertussen vechten grote naties het onderling uit om zoveel mogelijk internationale evenementen binnen te halen, kwestie van hun imago te verkopen in het buitenland.

Desondanks blijven de twee organisaties wijzen op de vele troeven van Brussel en België, onder meer op cultureel vlak en qua internationale instellingen. Deze troeven zullen nu nog meer gekoesterd en gevaloriseerd moeten worden.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer