Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Mystery calls om discriminatie op arbeidsmarkt op te sporen: uiterst bedenkelijke praktijk

Mystery calls om discriminatie op arbeidsmarkt op te sporen: uiterst bedenkelijke praktijk

NSZ vindt het ongehoord dat federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil dat de overheid mystery calls uitvoert om discriminatie op de arbeidsmarkt na te gaan. “Ondernemingen kiezen steeds voor de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Het zou niet verstandig zijn om een geschikte kandidaat te laten gaan omwille van geslacht, afkomst, leeftijd of handicap, maar het toepassen van mystery calls is meer dan een brug te ver”, vindt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Indien ondernemingen binnenkort effectief geconfronteerd worden met zulke telefoontjes, eist de ondernemersorganisatie dat hetzelfde gedaan wordt bij de werkzoekenden, kwestie van na te gaan of ze niet voor de schijn solliciteren, want zo zijn er nog te veel.

Federaal minister van Werk Kris Peeters laat onderzoeken hoe bedrijven anoniem gecontacteerd kunnen worden om na te gaan of ze niet discrimineren bij aanwervingen. Volgens NSZ zijn zulke mystery calls een uiterst bedenkelijke praktijk die eenzijdig de werkgevers viseert. Ondernemingen kiezen trouwens voor de juiste man of vrouw op de juiste plaats en zouden dom zijn om de geschikte kandidaat te laten lopen vanwege factoren zoals geslacht, afkomst, leeftijd, handicap en dergelijke. “Minister Peeters zou beter werk maken van verdere loonlastenverlagingen voor alle werkgevers. Dat zou pas het aantal aanwervingen ten goede komen”, aldus Mattheeuws.

Indien zulke mystery calls ooit realiteit worden, eist NSZ dat diezelfde techniek wordt toegepast bij werkzoekenden om na te gaan of zij daadwerkelijk op zoek zijn naar een job of slechts voor de schijn solliciteren. Zo zijn er nog te veel. Onderzoek van VDAB en NSZ, dat eerder dit jaar gevoerd werd, toonde immers aan dat ruim de helft van de kmo’s op een jaar tijd met schijnsollicitanten werd geconfronteerd. “Het zou dan niet meer dan logisch zijn dat minister Peeters ook bij hen telefonische steekproeven organiseert, want zij kosten werkgevers heel wat tijd, moeite en geld”, besluit Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer