Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Modedetailhandel eerste soldenweekend eindigt in mineur

De omzet tijdens dit eerste soldenweekend lag gemiddeld 2 procent lager dan tijdens het eerste soldenweekend in juli 2015. Dat blijkt uit een rondvraag van NSZ bij 206 modedetailhandelaars. “Slecht nieuws voor de handelaars maar positief voor de consument want zij zullen kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan afgeprijsde kledij en schoenen”, stelt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws vast.

De eerste dag van de soldenperiode, afgelopen vrijdag, was eerder teleurstellend, met een omzetstijging van 1 procent tot gevolg. Ook het eerste weekend van deze soldenperiode was niet goed. Handelaars tekenen een omzetdaling van 2 procent op tegenover het eerste soldenweekend van juli 2015. Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ: “Na het bijzonder slechte voorjaar is het echt hopen op zeer goede solden om het hele jaar nog goed te maken.”

Voor de consument ogen deze zomersolden alvast veelbelovend. Door de teleurstellende verkoop in het voorjaar ligt er nu nog meer in de rekken dan vorig jaar bij de start van de zomerkoopjes. 89 procent van alle modewinkels heeft bij de start van deze soldenperiode immers evenveel of nog meer in de rekken liggen. De modehandelaars zijn ook eerder positief tegenover de zomerkoopjes. 46 procent denkt dat de verkoop tijdens deze soldenperiode zal toenemen tegenover de vorige zomersolden, 37 procent gaat uit van een status quo, terwijl 17 procent vreest voor een dalende verkoop. Aangezien de zomersolden vorig jaar eindigden met een stevig omzetverlies van 6 procent, kan het in principe dit jaar alleen maar beter gaan, al is daarvoor wel dringend stabiel zomerweer nodig.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer