Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Minimale dienstverlening NMBS: ook geduld van werkgevers én pendelende werknemers is op

Minimale dienstverlening NMBS: ook geduld van werkgevers én pendelende werknemers is op

NSZ steunt federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) die een wettelijk initiatief wil nemen om in 2017 een minimale dienstverlening bij het spoor mogelijk te maken. “Alle werkgevers, maar ook een pak werknemers die nu gegijzeld worden door zulke spoorstakingen zullen minister Bellot erg dankbaar zijn als hij erin slaagt een minimumdienst uit te werken bij spoorstakingen”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Dat een minimale dienstverlening bij het spoor, maar ook bij andere maatschappijen die instaan voor het openbaar vervoer in ons land, nog steeds geen feit is, vindt NSZ onbegrijpelijk. Enerzijds probeert men het openbaar vervoer zoveel mogelijk te promoten, maar anderzijds kan de pendelaar niet elke dag gegarandeerd rekenen op datzelfde openbaar vervoer. Bij stakingen is er in de meeste gevallen gewoon geen dienstverlening.

De ondernemersorganisatie vindt het dan ook uitstekend dat federaal minister van Mobiliteit François Bellot het getalm van de vakbonden over de minimumdienst bij het spoor grondig beu is en zelf een wettelijk initiatief zal nemen indien de vakbonden voor het einde van dit jaar geen akkoord bereiken over de minimale dienstverlening. Niet alleen werkgevers juichen zo’n gegarandeerde dienst bij het spoor toe, maar ook een pak werknemers die elke dag met de trein naar het werk gaan. Telkens de NMBS de afgelopen jaren staakte, moesten zij een dag vrij nemen als ze niet op een andere manier op het werk konden geraken of wanneer telewerk of werken in satellietkantoren uitgesloten was.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer