Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Goed dat Neo fikse knauw krijgt na beslissing Raad van State

Goed dat Neo fikse knauw krijgt na beslissing Raad van State

NSZ is tevreden met de beslissing van de Raad van State om het voor Neo aangepast gewestelijk bestemmingsplan te vernietigen.  Met Neo wil de Brusselse regering op de Heizelvlakte onder meer een gigantisch winkelcomplex neerpoten. Dergelijke projecten zijn totaal nefast voor de kleinhandel. “Bovendien zijn er met Neo, Docks en Uplace drie buitensporige shoppingcenters gepland die op nog geen 10 kilometer van mekaar liggen”, stelt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws vast. “En dat bovenop de bestaande shoppingcenters in Woluwe, Anderlecht en Brussel stad.”

De Raad van State vernietigt het voor Neo aangepast gewestelijk bestemmingsplan van de Brusselse regering. Daarmee krijgt dit project, dat onder meer voorziet in een shopping center van 72.000 m², een fikse knauw. En maar goed ook, vindt NSZ. Terwijl tal van andere landen en steden net af willen van zulke megalomane winkelgedrochten, staan er in Brussel en vlak bij Brussel drie zulke projecten op stapel: Neo, Docks en Uplace. Die geplande winkelcentra liggen op nog geen 10 kilometer van mekaar.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Het lijkt haast wel of de Brusselse en de Vlaamse regering een gezamenlijk plan hebben beraamd om de kleinhandel in Brussel en de Vlaamse rand een ferme oplawaai te verkopen. Want voorbeelden uit eigen land en uit het buitenland tonen duidelijk aan dat zulke grootschalige shopping centers altijd ten koste van de kleinhandel en hun werknemers zijn.”

Voor de volledigheid: driekwart van de Vlaams-Brabantse en Brusselse zelfstandigen is trouwens ook tegen Uplace, Neo en Docks gekant, zo bleek uit eerder onderzoek van de ondernemersorganisatie.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer