Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Geen uitbreiding tijdskrediet zonder te snijden in andere verloven

Geen uitbreiding tijdskrediet zonder te snijden in andere verloven

Tijdskrediet zo maar uitbreiden zonder in andere verloven of vormen van tijdskrediet te snoeien is voor NSZ geen optie. Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil het gemotiveerd tijdskrediet voor werknemers die zorgen voor een kind jonger dan acht jaar immers met drie maanden uitbreiden.  Dat is niet nodig, vindt NSZ, omdat werknemers nu ook al vier maanden ouderschapsverlof kunnen opnemen tot hun kind twaalf jaar is. Bovendien worden dergelijke verloven zeer zelden voltijds opgenomen, maar wel halftijds of vier vijfde. Voor micro-ondernemingen en kleinere kmo’s is zo’n deeltijdse afwezigheid niet evident om op te vangen.

Het tijdskrediet met motief voor de opvoeding van een kind onder de 8 jaar, dat werknemers nu gedurende 36 maanden kunnen opnemen, wil minister Peeters met drie extra maanden uitbreiden. Voor NSZ kan dat enkel op voorwaarde dat andere vormen van tijdskrediet of thematische verloven aan banden worden gelegd. De ondernemersorganisatie vindt het niet wijs om dergelijke verloven te blijven uitbreiden, niet alleen omdat daar een zekere kostprijs mee gemoeid is, maar ook omdat dergelijke verloven helemaal niet gemakkelijk op te vangen zijn in kleinere ondernemingen. Aangezien de meeste tijdskredieten halftijds of vier vijfde worden opgenomen, moeten die ondernemingen op zoek naar iemand die deeltijds aan de slag wil. Dat is niet evident, met als gevolg dat vaak de zaakvoerder en zijn medewerkers opdraaien voor het extra werk. 

Voor alle duidelijk: het tijdskrediet met motief, voor de opvoeding van een kind onder de 8 jaar, het verlenen van palliatieve zorgen, het verzorgen van een zwaar ziek familielid of een gehandicapt kind of het volgen van een erkende opleiding, moet voor NSZ wel mogelijk blijven zoals dat nu het geval is. Dat soort tijdskrediet heeft in de verste verte niets te maken met luxe, maar is daarentegen vaak een noodzaak. Daar wil de ondernemersorganisatie niet aan raken, al moeten eventuele misbruiken er wel uit.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer