Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Daphne De Keukelaere

Communicatieverantwoordelijke

daphne.dekeukelaere@nsz.be
0470 11 10 57

Geef elke 45-plusser die wil starten als zelfstandige een premie

NSZ vindt het voorstel van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) om werkloze 45-plussers via een premie aan te moedigen om zelfstandige te worden zeker de moeite waard, maar zou het logischer vinden dat iedere 45-plusser die zelfstandige wordt hiervan kan genieten. “Anders creëer je oneerlijke concurrentie”, vindt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Vlaams minister van Economie Philippe Muyters wil werkloze 45-plussers die zelfstandige worden een premie geven van 1000 euro bruto per maand. Die premie zou na drie maanden stelselmatig dalen en na twee jaar uitdoven. NSZ vindt dat financieel duwtje in de rug een goede zaak. Heel wat onderzoeken tonen aan dat werkloze 45-plussers moeilijker aan de bak geraken. Anderzijds dromen heel wat ouderen ervan om hun eigen zaak op te starten, maar durven ze dat eigenlijk niet. Een financiële incentive kan dan zeker en vast helpen.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Bovendien zien we dat de leeftijd om te pieken als ondernemer tussen de 40 en 45 jaar ligt. Dat bleek niet alleen uit een doorlichting van 1289 Vlaamse bedrijven door ons project Boost2Success, maar ook uit de wereldwijde studie Global Entrepreneurship Monitor. Onlogisch is dat niet, omdat men op die leeftijd al de nodige ervaring en expertise heeft.”

Toch vraagt NSZ aan minister Muyters om die premie niet alleen toe te kennen aan werkloze 45-plussers, maar aan elke 45-plusser die als zelfstandige wil starten. Dat is eerlijker voor iedereen en op die manier zorgt Muyters niet voor gesubsidieerde oneerlijke concurrentie.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer