Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Er is dringend nood aan instapstages voor vluchtelingen

57.076 asielzoekers stroomden sinds begin 2015 België binnen. Daarvan werkt slecht 3,5 procent terwijl ze bij Fedasil in procedure zitten. Bovendien is slechts 21 procent van de kmo’s die momenteel of op korte termijn vacatures hebben, bereid een vluchteling aan te werven, zo bleek uit onderzoek van NSZ in augustus. Alarmerende cijfers. En toch meent NSZ dat die vluchtelingen reële kansen maken op de arbeidsmarkt. Veel ondernemers aarzelen om een vluchteling aan te nemen omdat ook de proefperiode is weggevallen en ze niet kunnen testen of de vluchteling wel het werk aan kan. “Goedkope instapstages zouden hier soelaars kunnen bieden”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. Iemand die gedurende 3 tot 6 maanden op de werkvloer kan tonen dat hij zich wil inzetten en zich wil inburgeren, maakt een reëele kans om een vast contract aangeboden te krijgen, aldus nog NSZ.

57.076 asielzoekers stroomden sinds 2015 België binnen. Maar de effectieve integratie op de arbeidsmarkt gebeurt maar zeer traag. Uit cijfers van Fedasil van begin juli bleek dat amper 3,5 procent van alle asielzoekers die in aanmerking kwamen om te werken een baan had. Ook het enthousiasme bij de ondernemers neemt af. Daar waar in september 2015, toen de vluchtelingenstroom volop woedde, nog 4 op de 10 kmo’s bereid waren om vluchtelingen in dienst te nemen is dit nu geslonken naar 21 procent, zegt NSZ. Alarmerende cijfers.

De dalende bereidheid bij bedrijven om vluchtelingen aan te werven, heeft niet alleen te maken met het wegebben van de aandacht. Heel wat bedrijven hebben een gebrek aan kennis over de regels om een vluchteling aan te werven. Bovendien hebben vluchtelingen vaak ook bijkomende opleiding nodig waarvoor in bedrijven vaak de tijd en de financiële middelen ontbreken. En last but not least willen bedrijven wel eens testen of de vluchteling zich kan integreren in het bedrijf maar door het wegvallen van de proefperiode bestaat deze “testfase” niet meer. Daarom pleit NSZ voor goedkope instapstages naar analogie van de instapstages voor laag-en middengeschoolde jongeren. Indien een vluchteling gedurende 3 tot 6 maanden kan tonen dat hij zich wil inzetten en wil meehelpen aan de uitbouw van de onderneming, verhogen merkelijk zijn kansen om een vast contract aangeboden te krijgen. Zeker nu de war for talent de komende jaren volop zal losbarsten hebben we iedereen nodig; ook laaggeschoolden die vooral in sommige knelpuntberoepen soelaas kunnen bieden, aldus nog NSZ.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer