Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

EK 2016: laatkomers en minder alerte medewerkers bij derde ondernemingen na kwalificatie Rode Duivels

De Rode Duivels kwalificeerden zich gisteren voor de achtste finales na een overwinning tegen Zweden. Die overwinning werd in veel cafés gisterenavond en -nacht nog duchtig gevierd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 31 procent van de ondernemingen deze morgen te maken had met laatkomers of opvallend minder frisse medewerkers, zo blijkt uit een telefonische peiling die NSZ deze ochtend afnam bij 122 bedrijven. “Toch zien de meeste ondernemingen dat vandaag door de vingers en zullen ze doorgaans niet vragen om die verloren tijd later goed te maken”, weet NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Dat twee derde van de bedrijven in ons land geleid worden door mannen is daar vermoedelijk niet vreemd aan.

De Rode Duivels hebben de kwalificatie voor de achtste finales beet op dit EK na een overwinning tegen Zweden gisterenavond. Die zege zorgde in heel het land voor uitgelaten taferelen en heel wat supporters zochten niet meteen hun bed op na de wedstrijd. Gevolg daarvan is dat nagenoeg één derde van de ondernemingen (31 procent meer bepaald) vandaag geconfronteerd wordt met laatkomers of medewerkers die duidelijk minder in vorm zijn dan gewoonlijk. Dat blijkt uit een telefonische peiling die NSZ vanmorgen afnam bij 122 bedrijven. Ook op de werkvloer zelf wordt er vandaag opvallend veel gepraat over de prestaties van de Rode Duivels.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Zo lang een medewerker geen uren te laat opdaagt, zien de meeste werkgevers dat vandaag door de vingers. Bovendien zullen ze ook niet vragen om die verloren tijd op een later tijdstip goed te maken, voor zover de laatkomers geen uren te laat kwamen uiteraard. Er is ook geen wetgeving die dat verplicht maakt. Die eerder coulante houding die werkgevers vandaag aan de dag leggen kan wel veranderen indien dezelfde werknemer systematisch te laat komt wanneer de Belgen nog ver geraken op dit EK. Werkgevers zullen die systematische laatkomers niet altijd accepteren na elke match van de Rode Duivels en al zeker niet wanneer daar in ruil niets tegenover staat.”

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer