Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Biztax hapert voor de zoveelste keer: NSZ eist en verkrijgt verlenging indieningstermijn aangiftes

Biztax hapert voor de zoveelste keer: NSZ eist en verkrijgt verlenging indieningstermijn aangiftes

De aangiftes voor de vennootschapsbelasting moesten normaal ten laatste op 28 september ingediend zijn, maar Biztax, de toepassing die gebruikt wordt voor deze indiening, hapert weer grondig. Cijferprofessionals die met een eID inloggen, kregen de afgelopen dagen en vandaag nog vaak te maken met blokkeringen. Ongehoord, vindt NSZ en daarom vroeg de ondernemersorganisatie, samen met haar partner KVABB, een verlenging van de indieningstermijn tot en met woensdag 5 oktober, zodat cijferprofessionals die de aangiftes iets later indienen geen boetes riskeren. Die boetes kunnen immers oplopen tot 1250 euro.

Ook dit jaar is het weer van dat: Biztax, de applicatie waarmee de aangiftes van de vennootschapsbelasting moeten worden ingediend, hapert weer grondig. Er doen zich heel wat blokkeringen voor bij personen die zich in Biztax inloggen met hun eID. Nochtans moesten alle aangiftes ten laatste morgen ingediend zijn. Omdat de boetes voor het laattijdig indienen van de aangiftes voor de vennootschapsbelasting hoog kunnen oplopen (ze variëren van 50 euro tot 1250 euro per inbreuk), vroegen NSZ en de bij haar aangesloten sectorfederatie van de boekhouders en accountants KVABB een verlenging van de indieningstermijn voor deze aangiftes en dat tot en met 5 oktober. Op die vraag werd nu ook ingegaan door Financiën. Op die manier riskeren cijferberoepers die de aangiftes door de problemen met Biztax een dag of twee later dan de oorspronkelijke indieningstermijn indienen geen boete.

Biztax haperde de vorige jaren ook al vaker eens de deadline voor het indienen van  aangiftes nabij komt. Daarom is het voor NSZ en KVABB totaal onbegrijpelijk dat Financiën ondertussen nog niet gewerkt heeft aan de performantie van die applicatie. Ook tijdens piekperiodes, zoals nu wanneer grote hoeveelheden documenten worden ingegeven, moeten boekhouders en accountants kunnen rekenen op een toepassing die ze blindelings kunnen vertrouwen.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer