Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pers

Pers en communicatie

U bent journalist en zit met vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Christine Mattheeuws

Voorzitter NSZ

christine.mattheeuws@nsz.be
0476 44 74 97

Sven Nouten

Communicatieverantwoordelijke

sven.nouten@nsz.be
0477 23 80 74

Aangepast werk voor langdurig zieken mét behoud van loon: ondernemingen zijn geen OCMW’s

Aangepast werk voor langdurig zieken mét behoud van loon: ondernemingen zijn geen OCMW’s

NSZ vindt het een goede zaak dat langdurig zieke werknemers gere-integreerd worden op de arbeidsmarkt, maar begrijpt helemaal niet waarom werknemers die na een lange arbeidsongeschiktheid aangepast werk krijgen hun initieel loon moeten behouden. “Loon naar prestatie staat voorop bij de ondernemers en de kmo’s”, reageert NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Bovendien zal die maatregel ook voor wrevel op de werkvloer zelf zorgen.”

NSZ is altijd al pleitbezorger geweest van een vlotte re-integratie van langdurig zieke werknemers in de arbeidsmarkt. De laatste jaren nam het aantal langdurig zieke werknemers immers stevig toe. Meer nog, volgend jaar zal de sociale zekerheid meer uitgeven aan langdurig zieken dan aan werklozen.

Toch slaan federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) de bal compleet mis door werknemers die langdurig ziek zijn geweest aangepast werk te laten uitvoeren, maar met het behoud van hun loon voor hun ziekte. “Neem bijvoorbeeld iemand met een directiefunctie bij een kmo en die na een paar maanden arbeidsongeschiktheid vraagt om louter administratief werk te verrichten. Dan kan je toch niet verwachten dat die persoon zijn directieloon behoudt. Dat is niet fair voor de werkgever, maar ook niet voor de collega’s van de bewuste werknemer op de dienst administratie die stuk voor stuk minder zullen verdienen”, benadrukt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Ondernemers en kmo’s bepalen het loon van hun werknemers op basis van prestaties. Ondernemingen zijn immers geen OCMW’s. In die zin is dat loonbehoud bij aangepast werk dan ook volkomen onbegrijpelijk. Het zet de deur ook wagenwijd open voor potentieel misbruik. Wie professioneel op de rem wil gaan staan, maar niet wil inboeten op loonvlak, hoeft enkel een paar maanden arbeidsongeschikt te zijn om die slag thuis te halen.

deel dit

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer