Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

Welke grenzen moet je respecteren bij het aanrekenen van voorschotten?

Als zelfstandige moet u voorafgaand aan de uitvoering van een overeenkomst vaak al bepaalde kosten maken. Door een voorschot te vragen, zijn deze voorafgaande kosten (gedeeltelijk) gedekt. 

voorschot

Striktere regels voor wie huur aftrekt van belastingen

Huurders die een woning (deels) professioneel gebruiken en de huur als beroepskosten willen inbrengen, moeten vanaf dit jaar een bijlage bij hun belastingaangifte voegen. Daarvoor stelde de fiscus een standaarddocument op.

Vier op de tien kmo's in Brussel en Oost-Vlaanderen willen aanwerven

De Brusselse en Oost-Vlaamse kmo's hebben de grootste aanwervingsplannen in het tweede kwartaal. Vier op de tien (42%) zijn van plan personeel aan te werven. Slechts 7 procent van de kmo's overweegt er ontslag. 

aanwerving

Schrijf nu in voor een nieuw ondernemerscafé: 25 april om 19 uur in Antwerpen (gratis)

We brengen ook in 2024 ondernemers bij elkaar in een nieuw Ondernemerscafé: geen formele bedoening, maar een gezellige ‘onderons’ in een ongedwongen sfeer, met een hapje en een drankje op 25 april om 19 uur.

ondernemerscafé

Derde van vennootschappen te laat met aanpassing statuten aan nieuwe wet

Drie maanden na de deadline heeft nog altijd een derde van de Belgische vennootschappen de statuten niet aangepast aan de nieuwe vennootschapswetgeving. Dat lezen we in De Tijd. Dat levert geen boete op, maar het kan de goede werking van een vennootschap verstoren.

vennootschappen

Moet je als zelfstandige ook een opleiding basisveiligheid volgen voor tijdelijke of mobiele bouwplaatsen?

De basisveiligheidsopleiding is ingevoerd als bewustmaking van de mogelijke risico’s op een tijdelijke of mobiele bouwplaats.

Categorieën

Zit je met vragen?

Wij helpen je graag!

Stel uw vraag