Vrouwen kiezen veel te weinig voor voltijds ondernemerschap

Categorie Ondernemen
Vrouwen kiezen veel te weinig voor voltijds ondernemerschap

Het totaal aantal vrouwelijke zelfstandigen mag de afgelopen vijf jaar dan wel gestegen zijn met 11 procent, die toename is voor een groot stuk te wijten aan de spectaculaire toename van het aantal vrouwelijke zelfstandigen in bijberoep. Hun aandeel nam tussen 2009 en 2014 met maar liefst één derde toe, zo blijkt uit een analyse van NSZ op basis van RSVZ-gegevens. “Er mogen dan wel meer vrouwen kiezen voor het ondernemerschap, de meeste durven zich niet volledig te smijten. Dat is jammer”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. De oplossing bestaat er volgens NSZ in om het sociaal statuut grondig te versterken en vrouwvriendelijker te maken.

Tussen 2009 en 2014 is het aantal vrouwelijke zelfstandigen met 11 procent gestegen. Tijdens diezelfde periode steeg het totaal aantal zelfstandigen met 8,7 procent, zo blijkt verder uit gegevens van het RSVZ, het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen.

Toch die toename van het aantal vrouwelijke zelfstandigen voor een groot stuk genuanceerd te worden. Die stijging is immers in grote mate te danken aan het feit dat een pak vrouwen er de afgelopen vijf jaar hebben voor gekozen om zelfstandige in bijberoep te worden, naast een andere professionele activiteit met andere woorden. Het aantal vrouwelijke zelfstandigen in bijberoep nam tussen 2009 en 2014 met 32 procent toe, terwijl die evolutie bij de vrouwelijke hoofdberoepers met een toename van 3 procent een pak minder uitgesproken was.

In 2014 voerde een kwart (25,6 procent) van alle vrouwelijke zelfstandigen hun activiteit in bijberoep uit. Bij mannen ligt dat aantal met 21,7 procent gevoelig lager. “Het is jammer dat vrouwen vooral kiezen voor het ondernemerschap in bijberoep, maar anderzijds is dat ook ergens te begrijpen”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Vrouwelijke werknemers kunnen immers van heel wat voordelen genieten, zoals ouderschapsverlof, tijdskrediet, moederschapsrust van 15 weken en de kans om deeltijds te werken. Het is niet gemakkelijk om dat alles op te geven en meteen voltijds voor het ondernemerschap, waar die voordelen niet bestaan, te kiezen.” Zolang de sociale voordelen van de diverse statuten mijlenver uit mekaar liggen, zal het voltijds ondernemerschap, zeker bij vrouwen, volgens NSZ niet spectaculair toenemen.

Daarnaast moet er dringend werk worden gemaakt van een beter en ruimer kinderopvangbeleid waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke noden van de jonge moeders die op zelfstandige basis werken. NSZ pleit er ook voor om dienstencheques uit te breiden naar aanvullende kinderopvang, bijvoorbeeld voor late werkuren of wanneer de kinderen ziek zijn, en voor het fiscaal stimuleren van huishoudhulp voor vrouwelijke zelfstandigen. Dat is nu niet het geval. Op die manier kunnen vrouwelijke zelfstandigen arbeid en gezin beter op elkaar afstemmen.

deel dit