Spoorstaking: spoorbonden moeten beseffen dat Sinterklaas niet langer cadeaus kan uitdelen

Categorie Politiek
Spoorstaking: spoorbonden moeten beseffen dat Sinterklaas niet langer cadeaus kan uitdelen

NSZ veroordeelt de wilde staking van de Franstalige spoorvakbonden met klem. “Zo’n last minute gijzeling van de pendelaar betekent een vuistslag naar de burger, niet naar de regering”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. “Het is gewoon misselijkmakend als je ziet waarom de spoorbonden staken, namelijk omdat compensatiedagen voortaan berekend zullen worden op de werkelijk gepresteerde dagen. Dat is de logica zelf.”

De Franstalige spoorbonden kozen gisterenavond voor het stakingswapen. Gevolg daarvan is dat het spoorverkeer in Wallonië plat ligt en er ook ernstige hinder is in Vlaanderen. Na alle syndicale acties die al achter de rug zijn en nog moeten komen, is deze last minute gijzeling van de pendelaar enorm ongepast. De spoorvakbonden hopen hiermee de federale regering te treffen, maar raken enkel de burger die vandaag niet of moeilijk op zijn werk geraakt.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “De reden voor deze schandalige vakbondsactie is bovendien helemaal misselijkmakend. De spoorbonden voeren deze actie immers omdat de compensatiedagen die ze krijgen voortaan berekend zullen worden op de werkelijk gepresteerde dagen. Hallucinant, maar het wordt vooral tijd dat de vakbonden beseffen dat Sinterklaas geen cadeautjes kan blijven uitdelen en dat de tering naar de nering moet worden gezet.”

deel dit