Proefperiode zo snel mogelijk invoeren

Categorie Werk
Proefperiode zo snel mogelijk invoeren

Sinds de invoering van het eenheidsstatuut in 2014 bestaat de proefperiode niet meer. Nu moeten ondernemingen al minimaal twee weken opzeg betalen wanneer ze een pas aangeworven werknemer willen ontslaan. Daarom vraagt NSZ om de proefperiode zonder verder getalm en zonder adviesrondes terug in te voeren. “Wachten tot 30 september, zoals de federale regering nu voorstelt, en zoeken naar een mogelijk alternatief heeft geen zin. Voor werkgevers is het een absolute prioriteit om de proefperiode opnieuw in te voeren”, weet Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Door het eenheidsstatuut, ingevoerd begin 2014, werd de proefperiode afgevoerd. Werkgevers kunnen daardoor dus niet langer de vaardigheden en de geschiktheid van een nieuwe medewerker uittesten. Voldoet die niet, dan vertrekt hij met een opzeg van minimaal twee weken. Voor micro-ondernemingen en kleine kmo’s is zo’n opzeg, gezien de zware loonlasten in ons land, niet altijd evident op te vangen. Vroeger bedroeg die opzeg maximaal één week tijdens de proefperiode.

Ondertussen hebben diverse onderzoeken (onder meer van NSZ, maar ook van Securex, SD Worx e.a.) aangetoond dat bedrijven anders rekruteren door het verdwijnen van die proefperiode. Er worden meer contracten van bepaalde duur en interimcontracten aangeboden. NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Dat is jammer voor de ondernemers die met extra rompslomp en vooral met extra kosten zitten wanneer ze een beroep doen op uitzendkrachten, maar ook voor de werknemers in kwestie, die doorgaans toch veel liever een overeenkomst van onbepaalde duur voorgeschoteld krijgen kwestie van op lange termijn iets te kunnen uitbouwen.”

Om dat tij te keren, is de remedie simpel: de proefperiode terug invoeren. Daar lijkt de federale regering vandaag ook van overtuigd, maar het is voor NSZ onbegrijpelijk dat de regering Michel die proefperiode niet meteen terug invoert, maar de sociale partners de tijd geeft tot 30 september om dat te doen of met een alternatief aan te komen. Voor werkgevers is het immers een absolute prioriteit om van die proefperiode zo snel mogelijk opnieuw een feit te maken. Het is niet voor niets dat een wetsvoorstel hierover van de hand van kamerlid Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar door de leden van NSZ tot beste wetsvoorstel van het jaar werd uitgeroepen.

deel dit