Participatief management, iets voor u?

Categorie Ondernemen
Participatief management, iets voor u?

Veel zaakvoerders van micro-ondernemingen en kleine kmo’s bestieren hun onderneming volledig zelf. Alle verantwoordelijkheid rust met andere woorden op hun schouders met alle gevolgen van dien: een overvolle agenda, pakken stress en de nodige onrust. Nochtans kan het anders…

U kan uw werknemers bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid geven door hen in de cockpit van uw onderneming toe te laten. Samen met u nemen zij dan de nodige beslissingen. De winst is dubbel: uw werknemers zullen veel gemotiveerder zijn, wetende dat elke beslissing die ze nemen van tel is voor de onderneming en u kan een aantal taken delegeren aan uw werknemers.

Participatief management, zo heet deze vorm van bedrijfsvoering. Er verschenen al tal van onderzoeken en studies over, maar de conclusies zijn steeds dezelfde: deze methode werpt vruchten af voor zowel werkgever als werknemer. Het voordeel voor een ondernemer bestaat erin dat die zich opnieuw met zijn ‘core business’ kan bezighouden, eindelijk tijd heeft om zijn zakelijk verder op te bouwen, meer tijd heeft om met het gezin door te brengen en zo meer.

U wil er meer over weten? Bel met onze juridische adviseurs via 02 217 29 28 of stuur hen een e-mail.

deel dit