Opinie: Bolle buik, vol CV

Categorie Werk
Opinie: Bolle buik, vol CV

Het valt op in de resultaten van de Emancipatiebarometer dat de discriminatie voor een stuk ingebouwd zit bij heel wat vrouwen. Zo zegt Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen zelf dat een vrouw die bij het Instituut zelf gesolliciteerd had haar kandidatuur had ingetrokken omdat ze zwanger was. Vreemd. Maakt zwanger zijn je opeens minder competent? Heeft die foetus in je buik opeens wat hersencellen weggevreten? Ik dacht het niet.

Daarom deze oproep aan alle vrouwen die in ons land aan het werk zijn, in welk statuut ook: ga ervoor! Wij kunnen evenveel als onze mannelijke collega’s, al komen we er misschien niet altijd even goed voor op en zouden we dat beslist wel moeten doen. Het enige wat je nodig hebt, is een vorm van organisatie, al dan niet met hulp van de partner.

Dat is niet gemakkelijk, ik ben lang ervaringsdeskundige geweest, maar het loont en het leidt tegelijkertijd tot een zeker zen-gehalte. Een vrouw die bij mij komt solliciteren met een bolle buik maakt evenveel kans als de niet-zwangere vrouw of de man voor of na haar. Voorwaarde is wel dat ze me kan aantonen dat ze al goed heeft nagedacht over hoe ze kind en carrière denkt te combineren. Ik wil maanden later niet te horen krijgen dat ze om de haverklap vroeger weg moet omdat bijvoorbeeld de kinderopvang vroeger sluit. Wie op dat moment al een duidelijk plan voor ogen heeft, heeft bij mij zelfs al een streepje voor, want het is iemand die op lange termijn denkt en haar job niet volledig ondergeschikt maakt aan haar kinderen. Mag ik onze beleidsmakers dan ook aansporen om in meer kinderopvangplaatsen te voorzien, en een zeker aantal crèches die later open zijn? Dat zou heel wat vrouwelijke werknemers én zelfstandigen al een eind vooruit helpen.

Die discriminatie zit natuurlijk niet alleen in het hoofd van veel vrouwen. Er is ook nog zoiets als de realiteit. Daarom ook deze oproep aan alle werkgevers: geef vrouwen alle mogelijke kansen. U zal zien dat de meesten er wel in slagen om carrière en gezin te verzoenen, ook al is die combinatie op bepaalde momenten verre van evident. En, zeg nu zelf, wil u in uw bedrijf enkel met mannen werken? Dat blijft uw volste recht, maar weet dan wel dat u heel wat troeven zal moeten missen. De beste werkomgevingen bestaan uit een gezonde mix van vrouw en man (en jong en oud, maar dat is een andere discussie).

Dit opiniestuk van NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws is verschenen op woensdag 9 december 2015 in De Standaard.

deel dit