Op welk moment is een ondernemer met zijn administratie bezig?

Categorie Ondernemen
Op welk moment is een ondernemer met zijn administratie bezig?

Een ondernemer blijkt de klok rond met zijn of haar administratie bezig, zo tonen cijfers van het cloud boekhoud- en administratieplatform Yuki aan. Maandag en dinsdag blijken qua administratie de drukste dagen te zijn.

Op dag-niveau merkt Yuki dat zelfstandigen voor een deel de kantooruren volgen: de eerste pieken komen vanaf 9 uur ‘s morgens en bereiken een maximum rond 11 uur. Opvallend is de beperkte dip tijdens de middag. “Als werknemers ’s middags een pauze nemen, dan valt op dat dit voor zelfstandigen veel minder geldt. Die gaan gewoon door”, zegt Ellen Sano, Managing Director van Yuki.

Vanaf 18 uur ’s avonds is er een duidelijke knik in het aantal aangeleverde documenten en dat aantal neem verder af tot middernacht. Wat opvalt, is dat het daarna weer sterk stijgt. Dat kan volgens Yuki verklaard worden. “We vermoeden dat veel zelfstandigen eerst tijd bij de familie doorbrengen, maar voor het slapengaan toch nog graag met een gerust gemoed een deel van de administratie doen.”

Het is ook duidelijk welke dagen van de week er het drukst aan administratie wordt gedaan. Maandag en dinsdag zijn duidelijk de topdagen. Tijdens het weekend is het rustiger.

deel dit