Online verkoop in ons land met kwart toegenomen in 2015

Online verkoop in ons land met kwart toegenomen in 2015

Belgen vinden steeds gemakkelijker de weg naar onlinewinkels. De onlineverkoop steeg in 2015 immers tot minstens 7,3 miljard euro. Dat is een kwart meer dan in 2014, zo meldt BeCommerce, de Belgische vereniging van onlinehandelaars. De organisatie benadrukt dan nog dat het gaat om een "conservatieve schatting".

In 2014 boekten de onlinehandelaars een omzet van 5,9 miljard euro in België. Die omzet steeg vorig jaar al tot minstens 7,3 miljard euro, zo geeft een naar eigen zeggen conservatieve schatting van BeCommerce aan. Definitieve cijfers zijn pas in maart bekend, maar zullen mogelijk nabij de 8 miljard euro uitkomen.

De eindejaarperiode was, zoals steeds, de drukste periode. Dat was eind vorig jaar niet anders. Van 27 november tot eind december werd er voor 1 miljard euro online gekocht, wat overeenkomt met 14 procent van de jaaromzet van de onlinewinkels. De populairste producten waren schoonheidsproducten, eten en drinken, en modeartikelen.

Goed om te weten: de aangehaalde cijfers hebben betrekking op de Belgische e-commercemarkt. Iedereen die online actief is in België wordt dus meegerekend, ook buitenlandse verkopers als Amazon en consoorten. Volgens BeCommerce gaat ongeveer 70 procent van de omzet naar buitenlandse spelers en wordt 30 procent van de omzet gerealiseerd door Belgische webshops.

deel dit