NSZ steunt actie “Sport op het werk”

Categorie Sociaal
NSZ steunt actie “Sport op het werk”

Sporten is gezond. Ook voor uw onderneming. Want sportieve werknemers hebben meer plezier in hun werk, ze kunnen beter om met werkdruk, ze zijn minder ziek en hun teamspirit is hoog. En toch biedt maar 8 procent van de Vlaamse kmo’s sport aan op het werk.

Daarom sloegen NSZ en Sport Vlaanderen de handen in elkaar voor “Sport op het Werk”, een project dat honderden ideeën samenbrengt om ook de werkvloer zinvol te doen bewegen en sporten. U kan bijvoorbeeld dynamisch kantoormeubilair plaatsen, beweegworkshops organiseren of deelnemen aan bedrijfssportcompetities. Maar ook kan u sportmateriaal lenen en zoeken waar u kan sporten in de buurt van het werk. Wil u uw werknemers ook buiten de werkuren doen sporten? Dan zou u bijvoorbeeld kunnen beginnen met bedrijfsfietsen aan te bieden en zo een actief woon-werkverkeer te stimuleren.

Wil u weten welk initiatief het best bij uw bedrijf past? Vraag dan de sport- en beweegscan aan op www.sport.vlaanderen/sportophetwerk. Die scan brengt de verschillende sportieve behoeftes van uw werknemers in kaart om u een gepersonaliseerd sportaanbod te kunnen voorstellen. Een must voor elke onderneming!

deel dit