NSZ sterkste groeier in Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO

Categorie Politiek
NSZ sterkste groeier in Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO

De samenstelling van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO (HRZKMO) is vandaag hernieuwd. NSZ is de grootste groeier en ziet haar zetelaantal in de algemene vergadering van de HRZKMO van 5 naar 8 stijgen.

Vandaag werd de samenstelling van de Hoge Raad voor Zelfstandigen en Kmo’s (HRZKMO) hernieuwd en dat op basis van de verschoven machtsverhoudingen tussen de verschillende zelfstandigenorganisaties in ons land. Tussen 2010 en 2016 was NSZ de snelst groeiende zelfstandigenorganisatie in heel het land, zo blijkt nu. De gevolgen zijn er dan ook naar: in de algemene vergadering van de HRZKMO neemt het aantal zetels van NSZ toe van 5 naar 8. Ter vergelijking: Unizo wint 1 zetel (en gaat van 9 naar 10), terwijl de Franstalige zelfstandigenorganisatie UCM er drie moet inleveren (en van 7 naar 4 zetels gaat). Ook in de bureauvergadering van de HRZKMO gaat het zetelaantal van NSZ er fors op vooruit: van 1 naar 3, waardoor NSZ er nu over één derde van de zetels beschikt en er ook het ondervoorzitterschap levert.

In Vlaanderen heeft NSZ de kloof met Unizo voor een groot stuk gedicht, maar in Franstalig België is NSZ nu groter dan UCM. Op te merken valt ook nog dat zelfstandigenorganisaties LVZ en SDZ niet langer vertegenwoordigd zijn in de HRZKMO. Wel nieuw in de HRZKMO: Izeo (dat deel uitmaakt van BECI) en CCI Wallonie, de kamers van koophandel uit het Zuiden van het land.

deel dit