NSZ snelst groeiende zelfstandigenorganisatie tussen 2010 en 2016

Categorie Ondernemen
NSZ snelst groeiende zelfstandigenorganisatie tussen 2010 en 2016

NSZ was tussen 2010 en 2016 de snelst groeiende zelfstandigenorganisatie in heel het land, zo blijkt nu vandaag alle zetels op alle echelons van de nieuwe Hoge Raad voor Zelfstandigen en Kmo’s (HRZKMO) werden verdeeld. Dankzij een stevig toegenomen ledenaantal gaat het zetelaantal van NSZ in de algemene vergadering van de HRZKMO van 5 naar 8. De ondernemersorganisatie komt daarmee een pak dichter in de buurt van Unizo dat van 9 naar 10 zetels gaat. Daarnaast gaat NSZ er qua zetels ook sterk op vooruit (van 1 naar 3) in de bureauvergadering, waar NSZ ook het ondervoorzitterschap levert. Opmerkelijk nog: NSZ wordt de grootste zelfstandigenorganisatie in Franstalig België en steekt daarmee UCM stevig voorbij.

Vandaag worden alle zetels op alle niveaus binnen de Hoge Raad voor Zelfstandigen en Kmo’s (HRZKMO) opnieuw verdeeld en dat op basis van de verschoven machtsverhoudingen tussen de verschillende zelfstandigenorganisaties in ons land. Tussen 2010 en 2016 was NSZ de snelst groeiende zelfstandigenorganisatie in heel het land, zo blijkt nu. De gevolgen zijn er dan ook naar: in de algemene vergadering van de HRZKMO neemt het aantal zetels van NSZ toe van 5 naar 8. Ter vergelijking: Unizo wint 1 zetel (en gaat van 9 naar 10), terwijl de Franstalige zelfstandigenorganisatie UCM er drie moet inleveren (en van 7 naar 4 zetels gaat). Ook in de bureauvergadering van de HRZKMO gaat het zetelaantal van NSZ er fors op vooruit: van 1 naar 3, waardoor NSZ er nu over één derde van de zetels beschikt en er ook het ondervoorzitterschap levert.

In Vlaanderen heeft NSZ de kloof met Unizo voor een groot stuk gedicht, maar in Franstalig België is NSZ nu al de grootste zelfstandigenorganisatie en gaat ze UCM ruimschoots vooraf. Op te merken valt ook nog dat zelfstandigenorganisaties LVZ en SDZ niet langer vertegenwoordigd zijn in de HRZKMO. Wel nieuw in de HRZKMO: Izeo (dat deel uitmaakt van BECI) en CCI Wallonie, de kamers van koophandel uit het Zuiden van het land.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “In moeilijke tijden met de economische crisis slaagde NSZ er als enige ondernemersorganisatie in om er zo sterk op vooruit te gaan. Ik wil langs deze weg dan ook al onze leden bedanken. Zij mogen er gerust op zijn: we zullen alles op alles zetten om hun belangen nog beter te verdedigen. Die toegenomen macht in de HRZKMO laat ons ook toe om hun stem nog luider te laten weerklinken en hen nog beter van dienst te zijn. Want dat is en blijft onze ‘core business’.”

deel dit