Loonbonus personeel populairder dan ooit

Categorie Werk
Loonbonus personeel populairder dan ooit

Bedrijven hebben hun personeel de afgelopen jaren almaar meer prestatiegebonden en fiscaal interessante groepsbonussen uitbetaald. Dat is niet verwonderlijk, want als een werkgever 100 euro wil uitgeven, houdt de werknemer daar via de groepsbonus zo’n 65 euro van over. Bij een loonsverhoging is dat 42 euro, bij een ‘gewone’ bonus is dat met 30 euro nog minder. Een volledig overzicht vindt u hieronder.

Een werkgever mag per werknemer wel niet meer uitgeven dan 3.219 euro. Via de groepsbonus kan een bedrijf een premie geven aan een groep werknemers of zelfs aan al zijn personeel op voorwaarde dat ze de doelstelling hebben gehaald die in een bonusplan werd vastgelegd. De betaling van het bedrag moet dus afhangen van “een collectieve doelstelling waarvan de realisatie kennelijk onzeker is”. Dat kan het te behalen winstcijfer zijn, maar ook een verbetering van de klantentevredenheid of het terugdringen van het aantal arbeidsongevallen.

Voordelen 

Dit systeem is goedkoper in die zin dat u hier met hetzelfde budget meer aan uw werknemers kunt geven. De bonus wordt nl. vrijgesteld van belastingen.

Nadelen 

Het bedrag via het systeem van de loonbonus toekennen gaat niet zomaar via bijv. een dienstnota of zelfs niet via een overeenkomst met elke werknemer. U moet er een zware procedure voor doorlopen waarbij een zgn. toetredingsakte opgemaakt moet worden die naar ‘het ministerie’ gestuurd moet worden ter controle. U moet er dus zeker nu al mee beginnen. Kijk bijvoorbeeld op http://werk.belgie.be.

deel dit