In 16 procent van de bedrijven kijkt men samen naar België-Panama

Categorie Werk
In 16 procent van de bedrijven kijkt men samen naar België-Panama

Nu maandag is het eindelijk zover en trappen de Rode Duivels hun WK af tegen Panama. Alleen, die wedstrijd begint om 17u en dat is een vervelend uur voor wie dan nog werkt of net klaar is met werken. De oplossing ligt voor de hand: samen naar België-Panama kijken op het werk. In 16 procent van de micro-ondernemingen en kmo’s zal dat ook het geval zijn, zo blijkt uit een enquête van NSZ waaraan 590 ondernemingen met personeel uit alle mogelijke sectoren hebben deelgenomen. “Zo’n eerste WK-wedstrijd van de Rode Duivels leent zich uitstekend als teambuildingmoment”, weet NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Verder blijkt ook dat bedrijven die niets speciaal ondernemen voor deze eerste wedstrijd nu maandag de nodige flexibiliteit aan de dag zullen leggen. In de meerderheid van de bedrijven mag er vroeger gestopt worden met werken.

Nu maandag 18 juni zal het land tussen 17 en 19u zo goed als stilvallen. In Rusland nemen de Rode Duivels het dan op tegen Panama, de eerste tegenstander op deze wereldbeker voetbal. Vervelend is wel dat om 17u nog heel wat mensen aan het werk zijn of net klaar zijn met hun werk. Wie de wedstrijd van België wil zien, zal dus ofwel vroeger moeten stoppen met werken of naar de wedstrijd kijken op het werk zelf. Uit een enquête van NSZ, waaraan 590 bedrijven hebben deelgenomen, blijkt dat er in 16 procent van de kleine(re) ondernemingen samen naar dit WK-debuut van de Rode Duivels zal worden gekeken. Wie dat wil, kan dus op het werk het doen en laten van Eden Hazard en co. volgen, vaak met de nodige hapjes en drankjes erbij. Sommige bedrijven maken van de gelegenheid gebruik om er een teambuildingactiviteit van te maken. “Het nuttige aan het aangename paren, heet dat”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Opvallend is ook dat de meeste bedrijven die niets speciaal doen voor deze eerste WK-wedstrijd zich nu maandag zeer flexibel opstellen. In 37 procent van de bedrijven waar er nog gewerkt wordt rond 17u mogen de werknemers vroeger stoppen en hoeven ze die arbeidstijd niet goed te maken, terwijl een kwart van de ondernemingen (26 procent om exact te zijn) dezelfde flexibiliteit hanteert, maar wel vraagt om die arbeidstijd op een ander moment goed te maken. In 19 procent van de ondernemingen maakt het totaal niet uit omdat ze er sowieso met glijdende uren werken of altijd vroeger stoppen met werken dan 17u. Slechts in 18 procent van de ondernemingen wordt er geen rekening gehouden met de Rode Duivels, maar dat komt voornamelijk omdat er nog geen vragen kwamen vanwege de medewerkers om vroeger te mogen stoppen nu maandag.

deel dit