FOD Financiën waarschuwt voor frauduleuze mails

FOD Financiën waarschuwt voor frauduleuze mails

Frauduleuze e-mails met de boodschap dat er zogezegd een fout zit in de belastingaangifte belagen de Belgische internetgebruikers. Open deze mails niet, waarschuwt de federale overheidsdienst Financiën.

In de mails wordt u gevraagd een bijlage te openen om een zogenaamde fout in uw belastingaangifte na te kijken. In werkelijkheid is het een poging tot phishing of besmetting van uw computer met een virus.

De overheidsdienst raadt de mensen aan om systematisch het e-mailadres van de verzender te controleren.  De e-mailadressen van de FOD Financiën eindigen altijd met @minfin.fed.be. Deze golf frauduleuze e-mails gebruikt de extensie @minfin.fgov.be, wat er heel hard op lijkt, maar niet wordt gebruikt door de officiële diensten. Daarnaast wordt er benadrukt dat u in geen enkel geval de links mag openen die in de mail zitten.

Eerder dit jaar zijn er al 2.000 Belgische gezinnen opgelicht via phising. De slachtoffers gaven via de telefoon bankgegevens door, waarna de criminelen hun bankrekening plunderden. De oplichters gingen toen met 7 miljoen euro aan de haal. De slachtoffers hebben achteraf hun geld teruggekregen van hun bank.

deel dit