Energiefactuur te hoog? De Kmo-Energiewijzer van NSZ kan u helpen

Categorie Ledenvoordeel
Energiefactuur te hoog? De Kmo-Energiewijzer van NSZ kan u helpen

Een paar maanden geleden lanceerden NSZ en het energieconsultancy bureau Zero Emission Solutions (ZES) www.kmo-energiewijzer.be, een webtool die zelfstandigen en kmo’s toelaat om hun energieverbruik te vergelijken met sectorgenoten en om vervolgens op dat vlak besparingen te realiseren. De sterkte van de Kmo-Energiewijzer bestaat erin dat u op basis van een beperkte hoeveelheid informatie die u zelf moet ingeven via een handvol kliks zelf ontdekt hoe u uw energiefactuur een pak lichter kan maken. In minder dan 10 minuten tijd krijgt u praktische en bruikbare informatie.

Hoe gaat het in zijn werk? U surft naar www.kmo-energiewijzer.be. Via deze website zal u eerst en vooral inzicht krijgen in uw eigen energieverbruik, vergeleken met uw concullega’s binnen dezelfde sector. Na het verbruik te hebben vergeleken, kan u zien hoe u uw energieverbruik kan verbeteren, onder andere op het vlak van verlichting, verwarming, isolatie en zonnepanelen.

Maar daar stopt het verhaal niet. U zal ook meteen kunnen zien welke financiële besparing u kan realiseren wanneer u kiest voor bepaalde energie-efficiënte ingrepen. Hiervoor werkt de webtool met eenvoudige rekenmodules die rekening houden met de investeringskost, de terugkerende kosten en de beschikbare premies en subsidies, waarvan ondernemingen nu veel te weinig gebruik maken.

Wat brengt het mij op, is voor u als ondernemer terecht de belangrijkste vraag in dit hele verhaal. Daarom biedt de Kmo-Energiewijzer u hier ook een afdoend antwoord en krijgt u een uitgebreid rapport met alle mogelijke besparingen. Een concreet voorbeeld hiervan: de groep Gabriëls verving de traditionele verlichting aan hun tankstations en in hun tankshops door LED-verlichting en realiseerde op die manier een besparing van 25 procent op de elektriciteitsfactuur.

Interesse? Surf naar www.kmo-energiewijzer.be

deel dit