Elektronisch betalen veel goedkoper voor handelaar

Categorie Handel
Elektronisch betalen veel goedkoper voor handelaar

NSZ is tevreden dat Worldline de tarieven voor de betaling van kleine bedragen stevig laat zakken. Vanaf 1 juni zal een betaling met Bancontact handelaars immers slechts 2 eurocent kosten, terwijl betalingen tussen 5 en 10 euro tot 30 procent goedkoper kunnen worden. “Deze stevige prijsdaling in het voordeel van de handelaar werd jarenlang bepleit door onze organisatie en moet het elektronisch betaalverkeer in ons land een fikse boost geven”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Het elektronisch betaalverkeer wordt eindelijk goedkoper voor handelaars. Betalingen tot 5 euro worden tot 60 procent goedkoper, betalingen tussen 5 en 10 euro worden tot 30 procent goedkoper. Een transactie van 5 euro zal op die manier maar 2 eurocent meer kosten, tegenover 5 eurocent nu.

NSZ heeft lang aangedrongen op het goedkoper maken van het elektronisch betaalverkeer. Zeker voor betalingen van kleine bedragen was dat voor veel handelaars veel te duur. De prijsdaling die Worldline vandaag bekend maakt en ingaat op 1 juni brengt daar verandering in. Voor de betaling van kleine bedragen, bijvoorbeeld bij de bakker, slager of krantenwinkel, is elektronisch betaalverkeer nu een volwaardig alternatief. Dat is ook een goede zaak voor de veiligheid van die handelszaken, want minder cash betekent ook minder kans op diefstal of overval.

deel dit